Diverse wandelingen in België

Entre Lesse et Lomme https://wp.me/p6mTIY-7H

Dit pad van 78 km werd nog maar in 2018 ingehuldigd en probeert je zoveel mogelijk in het bos te houden. Het passeert weinig wegen en dorpen en het asfalt is meestal tot een minimum beperkt. Hoewel het twee rivieren in z’n naam heeft, is het water maar zelden aan je zijde. Wel is het heel goed bewegwijzerd en zijn er drie excellente paalcampings. Wij vertrokken vanuit het station van Poix-Saint-Hubert.

Vier keer oostkantons https://wp.me/p6mTIY-99

Vier wandelingen in de oostkantons. Een pad langs venen en door bos vanaf Baraque Michel.  Een mistige veenwandeling in Sourbrodt. Langs smalle bospaden rondom kasteel Reindhardstein. En ten slotte een mooie wandeling in Ternell langs de kolkende Helle en via diverse venen naar een modderig slotstuk.

Van Lembeek naar Achter de “Bergen” https://wp.me/p6mTIY-ck

Vanuit het centrum van Lembeek ga je al vlug naar enkele natuurlijke gebieden in de buurt, met name Berendries, het Maasdalbos en het Hallerbos. Bij het verlaten van dat laatste kom je al snel in Kasteelbrakel, waar je onder andere kunt genieten van een watermolen en zicht op het kasteel. Daarna wandel je nog over de monts, die deel uitmaakten van de 11de eeuwse verdedigingslinie. Zo keer je terug naar Lembeek, onder andere via een pad langs de Zenne.

Villers-la-Ville: De grootsheid van een abdij en een woud https://wp.me/p6mTIY-d3

Na een bezoek aan de historische en indrukwekkende ruïne van de voormalige cisterciënzersabdij van Villers-la-Ville kan je ook nog genieten van een mooie wandeling van een kleine 10 km dat grotendeels door de omringende bossen gaat. De wandeling wordt af en toe nog opgesmukt met beekjes, vijvers en mooie vergezichten.

Nismes: Een totaal andere omgeving https://wp.me/p6mTIY-dq

Een wandeling door een bijzonder stukje België, met uniek boslandschap, pittoreske dorpjes, een avontuurlijk pad naar een ruïne en le Fondry des Chiens, een door erosie gevormd rotslandschap. In de buurt vind je ook nog een raar museum en een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Falaën: Naar de ruïne van Montaigle https://wp.me/p6mTIY-dQ

Deze wandeling start opnieuw in een van de zogeheten mooiste dorpen van Wallonië, met onder andere een 17de eeuwse kasteelhoeve. Via weiden en een stukje bos gaat het naar de indrukwekkende ruïne van het kasteel van Montaigle. De wandeling voert je langs de Flavion en zo terug naar Falaën, met zijn authentieke huizen.

Wéris: Grootse landschappen https://wp.me/p6mTIY-e9

Deze wandeling van 15 km start in het dorpje Wéris. Je krijgt eerst enkele bijzondere rotsformaties, waarna je door het bos en via enkele gehuchten gaat. De panorama’s zijn weids. Na een overwoekerd padje gaat het richting het bos, waarna je terug in Wéris nog een kleine wandeling naar dolmen en megalieten kunt maken.

Celles: Een bucolisch landschap https://wp.me/p6mTIY-ek

Je begint in het prachtig dorpje Celles. Eerst gaat het door een bucolisch landschap, waarna je langs een kalme Lesse en een steeds grilliger landschap wandelt. Uiteindelijk leiden de weiden je naar het indrukwekkende château de Vêves

Virelles: In het koninkrijk van de vogels https://fromtheseatothelandbeyond.wordpress.com/2021/03/27/virelles-in-het-koninkrijk-van-de-vogels/

In Virelles, een deelgemeente van Chimay, vind je niet enkel een groot meer maar ook bossen die vanwege de vochtigheid van de grond een rijkdom aan fauna en flora biedt. Het grootste stuk van de wandeling gaat door bossen, maar je kan onder meer ook genieten van het mooie dorpje Lompret en een korte wandeling langs de Eau Blanche.